Converse webshop

Bizonyára ismered a Converse márkát – több, mint 100 éve gyárta a világ legnépszerűbb tornacipőit, a zászlóshajójának számító modellből pedig már legalább 600 millió darabot adtak el. Ismered-e ez azonban az eladási rekordokat döntögető converse fajtáit, és a márka kínálatának legnépszerűbb modelljeit?

A következőkben bemutatok 3 Converse tornacipő modellt, amit mindenkinek ismernie kell.

A Converse Chuck Taylor All Star – kosárlabda boka tornacipők

Okkal teszem a felsorolás első helyére ezt a modellt. Elvégre minden ezzel a cipővel kezdődött! Az 1917-es év a márka valódi fordulópontjának bizonyult, amikor is Marquis Mills Converse megtervezte a legelső kosárlabda tornacipőt. A Converse Chuck Taylor viszont a legelső híres kosárlabdázó nevét viseli, aki nem más, mint Charles Taylor. Annyira hitt a cipő minőségében és annak formatervezésében, hogy úgy döntött, a saját nevével fogja reklámozni. El kell ismerni, nagyon jól tette

 

Mi jellemzi ezt a cipőt? A közepesen vastag gumitalp, gumi lábfej rész, a bokáig érő cipőszár mind-mind a Chuck Taylor modell védjegyének számítanak. Vess egy pillantást a cipő oldalán látható logóra is – kereknek kell lennie, fehér színnel kitöltve (a logó megjelenése különbözteti meg ezt a modellt a többi hasonlótól).

Converse Chuck Taylor All Star OX – az alacsony sneaker

Az ikonikus Converse Chuck Taylor hamar megkapta a saját módosított változatát. Egyik közülük a Converse Chuck Taylor All Star OX modell, a bokáig érő klasszikus kicsinyített kiadása. A többi jellemzője – a gumitalp, és a lábfej rész, illetve a kiváló minőségű alapanyagok – abszolút változatlan mar

 

Talán nálad is előkerült azzal a kérdéssel kapcsolatos dilemma, miszerint – melyik Converse lenne neked a legjobb, a magas vagy az alacsony? A választ megtalálod ebben a cikkben ,,Converse cipő férfiaknak – magas vagy rövid szárú? Nézd meg hogyan és mivel hordhatod?

Converse One Star – elfeledett modell, vagy a gördeszkások cipője?

Nem tudom, ismerek-e a Conversnél még egy zavaros történetű modellt, mint a Converse One Star. Eredetileg a márkát All Starnak hívták a katalógusokban, az egyetlen, ami megkülönbözteti őket a ,,valódi” all-star-tól az-az alapanyag volt, vagyis a velúr. A velúr conversek azonban nem váltak forradalmi formatervezéssé, és mindössze csak egy éven keresztül lehetett kapni őket. Azt is gondolhatnánk, hogy ez véget is vetett a lábbeli történetének, de nem így történt…

A One Star legendás korszaka valójában akkor kezdődött, amikor eltűnt a piacról, és Japánban a streetwear alapjává vált. Ahogy a modern történelemben lenni szokott, az emberek körében divatossá vált az elfeledett modellek felkutatása, hogy egy második esélyt adjanak nekik. A Converse One Star-ral is pontosan ez történt. Hamarosan az egyik legnépszerűbb cipővé vált az amerikai deszkások között. Vásárolj te is a hivatalos converse webshopban!

Ha arra inspirált téged az egyik leghíresebb Converse története, hogy beépítsd a ruhatáradba, akkor máris megérte megírni ezt a cikket! Köszönöm, hogy velem tartottál!

Forrás: https://blog.ecipo.hu/